Karakale İlkokulu
KARAKALE KÖYÜ KARAKALE KÜME EVLERİ KARAKALE İLKOKULU BLOK NO 76 MERKEZ / KARS

VİZYON

Bilimsel ve çağdaş eğitimi prensip edinen, teknolojik gelişmeye açık, planlama ve uygulama yeteneğine sahip, eğitimin hedefine sevgiyle ulaştığı, içinde yaşayan tüm bireylerin mutlu olduğu, çağdaş medeniyetler seviyesinde bir kurum olmaktır.

MİSYON

Milli eğitim temel kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak, sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan; insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış; ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran; mili ve evrensel değerleri tanıyan; benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen; kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren; görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmektir.

Normal Öğretim

Lojman Sayısı

Lojman Bilgisi

1 tanesi kullanılabilir fakat diğer lojman kullanılmayacak durumdadır.

Öğretmenlerimizin merkeze ulaşımı için öğretmen servisimiz vardır.

Kars´a 15 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyümüzün nüfusu yaklaşık 300 kişidir. Karakale köyünde yaklaşık 50 hane vardır. Sağlık ocağı vardır ancak faaliyet göstermemektedir. Salı günleri köye merkezden doktor gelmektedir. Köyümüzü civar köylere ve il merkezine bağlayan yollar topraktır asfalttır. Köyümüzde içme suyu şebekesi bulunmaktadır.Ulaşım kışın kar ve tipi nedeniyle biraz sıkıntılıdır.